Cursussen

 

U kunt zich aanmelden door te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van der Sluis Advies & Organisatie verzorgt VCA cursussen in alle soorten en maten. Voor individuele medewerkers en voor groepen.De ene medewerker is de andere niet. Wij houden rekening met het opleidings- en ervaringsniveau van uw medewerkers.En met de dagelijkse praktijk waarin zij werken.Een cursus kan een dag duren. Of twee. Maar ook drie avonden of een middag. Allemaal afhankelijk van uw wensen en eisen.
Natuurlijk kan de cursus 'in company' worden gehouden.Ook het examen kan op uw bedrijfslocatie worden afgenomen (minimaal 6 cursisten). De lessen worden verlevendigd door praktijksituaties uit uw eigen bedrijfsvoering te bespreken.

 VCA - basis

Basisveiligheid VCA is gericht op personen die werkzaamheden met verhoogd risico uitvoeren.Er wordt aandacht besteed aan wet- en regelgeving, het voorkomen van ongevallen en het gebruik van werkvergunningen.Maar de nadruk ligt op de praktijk: werken met gevaarlijke stoffen; branden en explosies; werken in besloten ruimten; hijsen, tillen & dragen; struikelen, uitglijden & vallen; werken op hoogte; elektriciteit en persoonlijke beschermingsmiddelen.

 VCA – basis + groen

Tijdens de cursus zal gebruik gemaakt worden van het cursusboek VCA Groen en zal de nadruk gelegd worden op de volgende leermomenten:

  1. Werk niet met een blinddoek op, houd uw ogen open.
  2. Respecteer de veiligheidsvoorschriften.
  3. Wees alert op gevaarlijke situaties.
  4. Creëer geen gevaarlijke situaties met onveilig gedrag.

De cursus zal worden afgesloten met een officieel, door de VCA Examenbank erkend, 'groen' examen.Aan het 'groen' examen is het standaard VCA diploma verbonden, tijdens het examen zal een deel van de vragen specifiek op de sector groen gericht zijn.

VOL VCA

VOL VCA is gericht op personen die leiding geven.Er wordt meer aandacht besteed aan de beleidsmatige aspecten op gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.Leidinggevenden moeten in staat zijn zelfstandig inschattingen te maken van taken en risico's en passende maatregelen kunnen nemen. Zij moeten ook toezien op het naleven van het veiligheidsbeleid.